DSC09722

Jak si při hubnutí pomoci? Zkuste yerbu maté

Yerba maté je tradiční jihoamerický nápoj z listů cesmíny paraquajské, který se po staletí používá jako povzbuzující prostředek a moderní svět ho začal využívat také jako podporu při hubnutí. Yerba maté totiž obsahuje kofein a další látky, které pomáhají zrychlit metabolismus, potlačují chuť k jídlu a zvyšují hladinu energie a podporují tak úspěšné hubnutí.

Yerba funguje nejen díky kofeinu

Obsahuje také antioxidanty, vitaminy skupiny B a minerály včetně zinku, draslíku a vápníku, které přispívají k tomu, že se budete cítit lépe. Na hubnutí je yerba maté nejúčinnější, když se užívá před cvičením, protože jeho účinky jsou pak maximální. Kromě toho bylo prokázáno, že konzumace yerba maté v kombinaci se zdravou stravou a pravidelnou fyzickou aktivitou přispívá k rychlejšímu úbytku hmotnosti. Maté však ukrývá také jeden bonus navíc. Obsahuje totiž peptidový hormon GLP-1, který zvyšuje procento tuku, který spálíte. Zjednodušeně řečeno, pravidelnou konzumací mate yerba zrychlíte spalování svých tukových zásob.

Jak co nejefektivněji využít pozitivní vlastnosti yerba maté?

Začněte tím, že před cvičením vypijete šálek yerba maté – kofein v něm obsažený může pomoci zlepšit výkon a zvýšit spalování kalorií. Yerbou maté můžete také nahradit kávu, protože stejně jako ona obsahuje kofein. Ale v pomalu se uvolňující podobě. Kofein obsažený v maté tak bude působit déle a jeho účinky nebudou tak intenzivní jako v případě kávy. Popíjení yerba maté se pro vás může stát příjemným rituálem, kterým nahradíte sladké nápoje. Ty hubnutí příliš nepomáhají a to může ztížit. Chcete-li obohatit chuť, přidejte do nápoje yerba maté citron nebo med. Citron dodá osvěžující nádech a med poskytne chuť, na kterou jste zvyklí. Množství medu v nápoji ale postupně ubírejte, abyste se dostali na minimum.

Nic není hned

Ani hubnutí s yerbou nebude rychlé, ale zato bude efektivní a dlouhodobě udržitelné. Pravidelným pitím yerba maté a jeho kombinací se zdravou stravou a cvičením zrychlíte metabolismus, potlačíte chuť k jídlu a zvýšíte hladinu energie. Pamatujte, že ačkoli vám zerba maté může pomoci zhubnout, sama o sobě zázraky neudělá. Abyste se dočkali výsledků, budete muset provést určité změny v životním stylu. Tak naplňte kalabasu a hurá do toho.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup