imunita lidskeho tela

5 bylin, které posílí imunitu lidského těla

Imunitou se rozumí schopnost organismu odolávat škodlivým vlivům okolního prostředí, jako jsou bakterie, viry apod. Posilování imunity je tak pro organismus velice důležité, jelikož díky tomu si naše tělo zajišťuje efektivní ochranu před nachlazením či řadou nemocí. Chtěli byste posílit svoji imunitu, ale nevíte, jaké byliny jsou pro posílení imunity vhodné? Pak vám přinášíme tip na 5 bylin, které zaručeně posílí obranyschopnost vašeho organismu.

Peruánská bylina Vilcacora

Jednou z vhodných bylin, která posílí vaši imunitu, je Vilcacora neboli Uncaria tomentosa či Uňa de gato. Tato popínavá rostlina se také nazývá „kočičí dráp“ s ohledem na své trny, které připomínají kočičí drápy. Vilcacora také dokáže bojovat s řadou civilizačních chorob a dodává organismu energii. Nejčastěji se využívá ve formě sušené kůry, ze které se připravuje čaj.

Tinktura z třapatky nachové

Dalším vhodným prostředkem k posílení imunity je třapatka nachová. Tato bylina s fialovými květy pochází ze Severní Ameriky.  Dnes ji lze však najít i v téměř celé Evropě. Známější je však spíše její latinský název Echinacea, která se nejčastěji užívá ve formě tinktury. Echinacea tinktura slouží nejen k posílení imunity a obranyschopnosti, ale také k očistě organismu.

Kotvičník zemní

K silné imunitě také napomáhá kotvičník zemní, který je vhodný i jako prevence před nachlazením. K posílení imunity se nejčastěji používá tinktura z kotvičníku zemního. Tinktura se užívá samotná či se přidává do studeného nápoje. Mezi další příznivé benefity kotvičníku zemního patří podpora kardiovaskulárního systému, detoxikace organismu, podpora hormonální rovnováhy a blahodárný vliv na močové ústrojí.

Šťáva z rakytníku řešetlákového

Dále k posílení imunity slouží rakytník řešetlákový, jehož oranžově zbarvené bobule obsahují vysoký obsah vitaminu C. Uvádí se, že obsah vitaminu C v rakytníku řešetlákovém je více než 100 krát vyšší než v citrusových plodech. Rakytník řešetlákový tak působí jako významný antioxidant a preventivní prostředek před nachlazením. Kromě toho šťáva z rakytníku obsahuje i řadu dalších vitamínů, jako jsou například vitamin D, vitamíny skupiny B, vitamin E apod.

Lichořeřišnice kapky nebo tinktura

Jednou z posledních velice účinných rostlin, jež je vhodná k posílení imunity, je lichořeřišnice. Občas se lze také setkat s názvem kapucínka. Lichořeřišnice má antibakteriální účinky a nachází také uplatnění při celém spektru zánětů. Ne nadarmo její obliba stoupá a lze ji tak najít jako letničku v mnoha zahradách. Nejčastěji se užívá ve formě tinktury či jako lichořeřišnice tablety.

Všechny bylinné přípravky na podporu imunity můžete zakoupit na e-shopu Herbavis.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup