Jak se spravne starat o vlasy

Jak se správně starat o vlasy

Správná péče o vlasy je základem pro zdravou a lesklou hřívu, která doslova září. Víte, jaké úkony patří mezi naprostý základ? Pomocníkem není jen mořský kolagen, který je součástí nejednoho elixíru mládí.

Maska jednou týdně

Masku na vlasy můžete aplikovat přímo podle svého typu vlasů. Pokud si nejste jistí, jaké přípravky jsou pro vás nejlepší, vsaďte na krásu a výživu z přírody. Jak se správně starat o vlasy? Zkuste alespoň jednou týdně aplikovat masku z kokosového oleje. Vlasy a vlasová pokožka budou vyživené a odpočinou si od námahy. Před tím, než si půjdete vlasy umýt, si vetřete od kořínků do délek kokosový olej a ponechte jej působit čtvrt hodiny.

Pozor na vysoušení

Přílišnou námahu zažívají mužské i ženské vlasy. Neprospívá jim přemíra přípravků na styling, ani vysoké teploty při fénování a dalších úpravách. Pokud si přejete, aby byly vaše vlasy odolnější, hlídejte si hydrataci. Pitný režim je naprostý základ. Před fénováním si na vlasy naneste olej z konopných semínek, který je dokáže chránit. Vysoušení pokožky zabráníte také tím, že si budete vlasy umývat vlažnou, nikoliv příliš teplou vodou.

S česáním vyčkejte

Vlasy máte umyté, nyní se chystáte na rychlý proces. Jste zvyklí, že je ihned po umytí vyčešte a vyfénujete? Zkuste si tuto aktivitu nechat na později. Vždy je lepší, aby vlasy trochu přirozeně oschnuly, než se dáte na jejich česání a styling. Pokud děláte tyto aktivity ráno, dejte si ještě snídani. Jestliže si vlasy myjete večer, dopřejte si chvíli relaxace, než se dáte do česání.

Výživa

Vlasová výživa je základ úspěchu. Zdravá strava a pestrý jídelníček se projeví také na lesku a zdravém vzhledu vašich vlasů. Zásobte se oříšky a semínky, dopřejte si stravu bohatou na přírodní zinek, který strukturu vlasů posiluje. Vyplatí se také bylinné, medové nebo olejové zábaly.

Správná péče o vlasy se vám vyplatí. Vaše vlasy budou zdravé, budete se cítit báječně!


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup