Odhalte, s jakými potížemi vám pomůže rozvolňující masáž

 

Myslíte si, že masáž se nese pouze ve znamení tření svalů s pomocí masážních olejů? Někdy to tak být může. Pokud však navštívíte opravdu profesionální rozvolňující masáž, dočkáte se hloubkového čištění těla, jeho vyživení, obnovení a regenerace.

Co všechno se masíruje

Při popisované rozvolňující masáži se maséři nezaměřují pouze na zádové svaly. Stejná péče je věnována i obličeji, pokožce pod vlasy, lýtkům, ploskám nohou nebo šíji. K uvolňování svalů přitom dochází postupně. Maséři postupují systematicky a uvolňují jednu vrstvu svalů po druhé.

Co se při masáži děje

Rozvolňující masáž má především za úkol uvolnit vegetativní nervy, které zprostředkovávají vedení informací z míchy do vnitřních orgánů a končetin.

Celý proces si můžeme vysvětlit na příkladu žaludku a trávení. Pokud jsou svaly kolem páteře uvolněné, dochází ke stoprocentnímu přenosu informací. Díky tomu žaludek potravu dokonale tráví, tělo ze stravy získává maximum prospěšných látek a nestrávené zbytky tělo vylučuje pravidelně a bez obtíží.

Problém však nastává, pokud jsou svaly kolem páteře napjaté. V takovém případě již přenos informací nefunguje dokonale a následkem toho potrava tělem postupuje nedostatečně strávená. Ve střevech dochází k hnilobným a kvasícím procesům. Tento proces uvolňuje toxiny, které se přes střevní stěnu dostávají do organizmu.

Díky tomu všemu můžete pociťovat únavu, špatnou náladu a neustálou chuť na něco dobrého.

Kvůli čemu jsou naše svaly napjaté

Závěrem ještě zbývá zmínit, z jakého důvodu se vlastně naše svaly do napětí dostávají. Na začátku všeho se jedná obvykle o stres, strach nebo obavy. Pokud je organizmus ve stresu, ztuhnou jeho svaly, kůže se napne, trávicí soustava se odkrví, a naopak se zakrví mozek. Jakmile nebezpečí vyvolávající stresovou reakci pomine, obvykle se dostaví uvolnění.

Bohužel v současné době již toto není úplně běžné. Mnohem častěji se tak setkáváme s plíživým stresem, který v našem organizmu přetrvává několik týdnů nebo i měsíců. A právě v takovém případě je třeba svaly uvolnit prostřednictvím rozvolňující masáže.

Více informací o technikách celostní a čínské medicíny se dozvíte na www.netradicni-medicina.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup