Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.
Dobrou zprávou je, že pokud vyberete správný špekáček a naučíte se ho ideálně opékat, bude s největší pravděpodobností chutnat přesně tak skvěle, jak si přejete.
Ty perfektní špekáčky našeho dětství, které budou všem strávníkům u ohně chutnat, opravdu existují. Měly by obsahovat vysoký podíl masa, ale současně také špíček. Díky němu se totiž špekáček na ohni dobře opéká. 78 % masa najdete v Extra špekáčcích Váhala. Dál už je v nich jen dostatečný podíl špíčku a potom česnek, sádlo, voda a nezbytně nutné stabilizátory. Žádný bramborový škrob, zvýrazňovače chuti, nadbytečná sůl nebo mouka. Od špekáčků s příliš vysokým podílem masa raději ruce pryč – nezachovají se napíchnuté na klacku tak, jak si představujete. Ani po tepelné úpravě nezměknou a jejich pečení bude trvat velmi dlouho.

Při samotném opékání se snažte špekáček držet zhruba deset centimetrů od ohně. Není třeba ho péct přímo v ohni. Daleko účinnější je ohřívání v proudu horkého vzduchu, který z plamenů sálá. A pak už jen čerstvý krajíc chleba, dostatek hořčice a skvělá parta kamarádů. Nic víc snad české léto ani nepotřebuje!
Extra špekáček Váhala
Cena: 93 Kč
Hmotnost: 680 g
Najdete na www.vahala.cz




