argo20oval20masiv221

Pečujte nejen o své tělo, ale i o své věci

Váš jídelní stůl je nejen místem, kde se schází rodina a přátelé, ale také významným designovým prvkem vašeho interiéru. Ať už jste majitelem dřevěného jídelního stolu, jídelního stolu z masivu, nebo elegantního kulatého jídelního stolu, správná údržba je klíčová pro zachování jeho krásy a funkčnosti na mnoho let. Dovolte nám představit několik osvědčených tipů, jak o tyto drahocenné kousky pečovat.

  1. Pravidelné čištění

Základem správné péče o dřevěný jídelní stůl je jeho pravidelné čištění. Používejte měkký hadřík nebo houbu a mírný čisticí prostředek, který není abrazivní. Důležité je vyhnout se používání příliš mnoho vody, která by mohla dřevo nabobtnat nebo způsobit jeho trvalé poškození.

  1. Ochrana před poškrábáním

Jídelní stoly z masivu jsou sice robustní, ale bez správné ochrany mohou být náchylné k poškrábání. Používejte podložky pod nádobí, aby se zabránilo přímému kontaktu ostrých nebo hrubých předmětů s povrchem stolu. Rovněž je vhodné investovat do kvalitních ubrusů, které dodají stolu ochranu i estetický prvek.

  1. Voskování a olejování

Pro zachování hloubky a lesku dřeva je doporučeno pravidelně aplikovat vosk nebo speciální olej určený pro dřevěné povrchy. Tato úprava pomáhá chránit dřevo před vlhkostí a zároveň zvýrazňuje jeho přirozenou strukturu a barvu.

  1. Vyvarujte se přímému slunečnímu záření

Přímé sluneční světlo může dřevěný nábytek postupně blednout nebo dokonce způsobit jeho deformaci. Snažte se umístit váš kulatý jídelní stůl nebo jakýkoli jiný typ dřevěného stolu tak, aby byl chráněn před přímými slunečními paprsky, což pomůže udržet jeho barvu konzistentní a živou.

  1. Kontrola vlhkosti v místnosti

Dřevo je přirozeně citlivé na změny vlhkosti, které mohou vést k jeho rozšiřování a smršťování. Udržujte vlhkost ve vaší domácnosti na stabilní úrovni pomocí zvlhčovačů vzduchu nebo odvlhčovačů, aby se minimalizovalo riziko poškození.

Závěr

Kvalitní jídelní stoly z masivu, dřevěné jídelní stoly nebo kulaté jídelní stoly mohou sloužit vaší rodině desetiletí, pokud jsou správně udržovány. Věnujte čas pečlivé péči o váš nábytek a on se vám odmění svou stálou krásou a funkčností. Vaše jídelna bude stále vypadat elegantně a přívětivě, připravena na každodenní chvíle společně strávené u stolu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup