procare medical

Pandemie koronaviru upozornila na nezastupitelnost domácí zdravotní péče

Pravděpodobně nikdo z nás si před samotnou pandemií nepomyslel, že nějaký vir budeme řešit ještě roky poté, co se objeví. Bohužel vypadá to zatím tak, že s virem se musíme naučit žít a neustále bojovat. Co je naopak pozitivní stránkou pandemie, to je skutečnost, že se spousta lidí zaměřila na své zdraví a zdravý životní styl. A protože se lidé nechtějí zbytečně vystavovat nákaze (a to nejen koronavirem), v případě, že jejich stav nevyžaduje nepřetržitou nemocniční péči, uvažují stále častěji o domácí zdravotní péči.

Jaké jsou benefity domácí zdravotní péče?

  • Pro pacienta se minimalizuje riziko nemocničních nákaz a samozřejmě také riziko nákazy koronavirem
  • Pacient je ve svém domácím prostředí v lepší psychické pohodě
  • Díky psychické pohodě pacienta je léčba i rekonvalescence rychlejší
  • Pacient se může (alespoň částečně) navrátit ke své práci nebo svým zájmům.

Naopak benefitem pro nemocnice je, že tito pacienti zbytečně nezabírají lůžka, která jsou v souvislosti s koronavirem zapotřebí třeba pro covidové jednotky.

Specializované agentury domácí zdravotní péče se snaží pacientům co nejvíce přiblížit a usnadnit jim přechod do domácího prostředí. Nejen, že za pacienty vyřídí veškeré administrativní záležitosti, ale díky pilotním projektům svým pacientům poskytují další a další služby. Už to tedy nejsou pouze převazy a aplikace injekcí. Pacientům poskytují třeba i domácí parenterální výživu či domácí umělou plicní ventilaci.

Pokud za pacienta vyřizuje administrativu agentura, pravděpodobně jej na to upozorní, nicméně i tak je dobré vědět, že aby byly služby domácí zdravotní péče hrazeny ze zdravotního pojištění, musí mít agentura smlouvu se se zdravotní pojišťovnou pacienta a léčbu musí předepsat ošetřující lékař pacienta. Mezi absolutní špičku a průkopníka na poli domácí zdravotní péče patří ProCare Medical. Pražská agentura, která má však pobočky i v Liberci, Hradci Králové, Brandýse nad Labem, v Přibyslavi a v Táboře. Účastní se pilotních projektů pod záštitou pojišťoven a svým pacientům tak zajišťuje komplexní služby včetně DUPV či převozu kompletně vybavenými sanitkami. Na jejich webových stránkách naleznete veškeré podrobnosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup