Sportovně laděná dovolená v Chorvatsku

Pod dovolenou v Chorvatsku se většině z nás vybaví celodenní válení na pláži a večeře u švédským stolů. A není na tom nic špatného. Vždy je ale prostor pro zpestření. Tím může být cyklistický výlet pro celou rodinu. Chorvatsko je pro jízdu na kole jako stvořené. A to nejen díky krásné krajině nebo teplému počasí. Povrch je tu totiž velmi členitý s výškovými rozdíly.

Jako před každým pobytem za hranicemi se nezapomeňte správně pojistit. U sportovně laděné dovolené je to obzvlášť důležité.

Krásy Chorvatska

Co je na Chorvatsku nejkrásnější? Pláže, kultura, historie, jídlo i nádherná příroda. To vše zde najdete. Stále je také co objevovat. Pro cyklistiku se hodí národní parky jako Risnjak, Krka a také Plitvická jezera, kde se natáčel kultovní film Vinnetou. Další trasy vedou kolem památek světového dědictví UNESCO jako Katedrála sv. Jakuba v Šibeniku, Staré město Dubrovniku, Diokleciánův palác ve Splitu.

Pokud zůstáváte na jednom místě, rozhodně je zajímavé na kole prozkoumávat okolí. Krásná místa najdete jednoduše kdekoliv, ať už se jedná o vnitrozemí nebo pobřeží. Místní vám navíc velmi rádi poradí.

Kvalitnější cyklotrasy

Silnice možná nejsou na některých místech v tom nejlepším stavu a na cyklotrasách vás může překvapit i jiný povrch než asfalt (pole nebo les). O to víc akce ale zažijete. Nezapomeňte s sebou také GPS navigaci. Obecně se zde cyklotrasy pohybují od 10 po 50 kilometrů. Zvládnou je proto i naprostí začátečníci.

Chcete větší komfort? Vyražte na ostov Istrie. Právě zde se od Umagu po Medulin nacházejí ty nejkvalitnější trasy. Narazíte na historicky významná města jako Pula nebo Dubrovnik.

Více o cestovním pojištění najdete na https://ergo.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup