Čchi-kung vám pomůže vyrovnat energii v těle. Jak toto cvičení funguje?

Čchi-kung představuje jedno z nenáročných energetických cvičení. Jeho cílem je přitom pracovat s energií v meridiánech a energetických centrech těla. Odhalte, v čem cvičení spočívá, pro koho je vhodné a jak často se mu věnovat.

V čem Čchi-kung spočívá

Toto cvičení se nejčastěji provádí ve stoje nebo v sedě. Charakteristické jsou pro něj pomalé a soustředěné pohyby. Zpočátku je třeba soustředit se především na správnost provedení cviků. Ty se později stávají automatické a je třeba věnovat pozornost spíše vnitřní práci s energií.

TIP: Semináře Čchi-kung nabízí ordinace celostní medicíny v Brně. Přihlaste se na cvičení a osvojte si veškeré jeho principy.

Prostřednictvím energie poté otevíráte a čistíte své meridiány. Dále také rozhýbete emoční a energetické bloky a v neposlední řadě naplníte energetická centra. Zjednodušeně tak lze říct, že díky Čchi-kung vyrovnáte energetickou disharmonii v těle.

Jak Čchi-kung konkrétně pomáhá

Vyrovnání a doplnění energie je v první fázi viditelné zejména v obličeji. Díky cvičení se totiž vyhlazují vrásky a zjemňují se kontury. Prohlubuje se spánek a člověk získává více energie i radosti do života. Obnovují se jeho orgány, zrychluje se metabolismus a tělo se rychleji čistí.

Cvičit ho může prakticky každý

Co se týče obtížnosti, zvládne Čchi-kung prakticky každý. Zezačátku jsou cviky velmi jednoduché. A to jak technikou provedení, tak i co se výdrže týče. Postupem času se cvičení stává obtížnější především na soustředění, nikoliv fyzicky.

V ideálním případě byste se tomuto cvičení měli věnovat každý den po dobu 10-30 minut. Pokud takové možnosti nemáte, můžete si cvičení samozřejmě přizpůsobit. A cvičit tak můžete každý druhý den po dobu 20-60 minut nebo třeba jen jednou týdně 120 minut.

Další informace o cvičení Čchi-kung najdete na webu www.netradicni-medicina.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup