pujcovna lodi

Kam na vodu s dětmi? Přinášíme pár tipů

Nastal ten správný čas vyvézt své ratolesti na vodácký výlet a ukázat jim, jak jste řádili zamlada? V České republice je několik nádherných vodáckých míst, která jsou ideální pro seznámení dětí s tímto vodním sportem. Stačí si jen vybrat to svoje a vyrazit. Ještě předtím ale zkontrolujte aktuální sjízdnost řek v ČR, ať se nemusíte s nepořízenou vracet.

S dětmi na Berounku?

Řeka Berounka, která protéká krajem Oty Pavla, je skvělým místem pro začátečníky a rodiny s dětmi. Její líný tok má jen málo jezů a díky klidné krajinné scenérii je ideální pro pohodové pádlování. Abyste si výlet co nejlépe užili, najdete si předem kempy a pláže, na kterých se mohou vyřádit i děti.

Otava láká přírodními scenériemi

Otava je ideálním místem pro rodiny s dětmi, které chtějí prozkoumat okolní přírodu. Málokdo ví, že tento málo známý přítok Vltavy nabízí spoustu zážitků z hlediska přírodních krás. Najdete zde pomalu tekoucí místa, která jsou ideální pro to, abyste děti naučili pádlovat a umožnili jim zažít klid přírody. Na Otavě je tradičně méně lidí, a proto je ideálním místem k výuce. Uvidíte, že si na ní s dětmi užijete nezapomenutelné chvíle.

Dobrodružství na Ploučnici

Pokud už jsou vaši potomci odrostlejší a chcete si s nimi užít trochu dobrodružství, vyrazte na Ploučnici, které se přezdívá „česká Amazonka„. Jedná se o krásnou řeku nacházející se v jižních Čechách, která zkušenějším vodákům nabízí několik vzrušujících peřejí a jezů. S trochou zručnosti a zkušeností v lodi si můžete s dětmi užít nezapomenutelnou plavbu po Ploučnici. Jelikož se jedná o náročnější řeku, nezapomeňte si předem ověřit její sjízdnost a vždy se vybavte bezpečnostním vybavením, jako jsou helmy a záchranné vesty.

Na Lužnici na jih Čech

Lužnice je označována jako „perla jižních Čech„. Je to opravdu krásná řeka, což vám potvrdí nejen zaměstnanci půjčovny lodí na Lužnici, ale také vodáci, kteří na ni vyrážejí pravidelně každý rok. Ceník půjčovny lodí na Lužnici hovoří jasně. Vyplatí se vyrazit už na jaře. Pro ty méně otrlé může být ale vhodným měsícem i červen, kdy ještě není na vodě tolik lidí, ale sezóna už začala. V červnu navíc ještě nejsou tak aktivní ani komáři, kteří výlety na Lužnici dokážou pořádně znepříjemnit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup