Pět prokázaných účinků zázračných chia semínek

Nad účinky super potravin by se jeden člověk zastavil na dlouhou dobu. O super potravinách jste jistě slyšeli. Za super potraviny jsou označovány potraviny, které v sobě skrývají mnoho, mnoho tělu prospěšných látek, které v jiných potravinách v tak hojném zastoupení nenajdeme. V současné době se do této skupiny řadí nejen plody goji, ale také se sem zařadily čaje (jako je zelený čaj nebo matcha), dále také klasická naklíčená semínka nebo různé doplňky stravy, jako je křemelina. Nesmíme zapomenout ani na chia semínka, která se považují za zázrak moderní doby.

Mnohé vyjmenované super potraviny jistě znáte a jistě znáte i jejich účinky na lidský organismus, které jsou doslova zázračné. Pokud bychom se pozastavili nad chia semínky, dokázali bychom vyjmenovat desítky léčivých účinků. Zaměřme se však na pět léčivých účinků, které jsou prokázané.

1) Pomáhají kostem

Jelikož v chia semínkách najdeme obrovské množství vápníku, je prokázáno, že mají pozitivní dopad na naše kosti. Dokážou utužit zdraví našich kostí, což ocení zejména ti, kteří trpí na zlomeniny nebo podobné zdravotní problémy.

2) Pomáhají při cukrovce

Pokud trpíte diabetem druhého typu, chia semínka vám mohou ulevit od bolestí a nepříjemností, které se s nemocí pojí. Nemohou ji sice zcela zničit, ale mohou zmírnit projevy nemoci.

zdroj: Pixabay.com

3) Zvyšují sportovní výkonnost

Jste vášnivým sportovcem? Pak jistě znáte chvíle, kdy jste doslova na pokraji svých sil, přesto víte, že v jiných dnech zvládnete svůj výkon zlepšit. V takových situacích vám mohou pomoct chia semínka, protože právě a zvyšují sportovní výkonnost a přirovnávají se ke zdravějším iontovým nápojům, jež sportovci milují.

4) Snižují riziko srdečních onemocnění

Nejzajímavější je, že chia semínka snižují riziko srdečních onemocnění v krvi. Dokážou totiž zlepšit hodnotu určitých látek v krvi, díky čemuž zabraňují vzniku srdečních onemocnění.

5) Pomáhají odolat diabetu druhého typu

Díky tomu, že chia semínka dovedou zlepšit hodnotu látek v krvi, dokážou pomoct při odolávání diabetu druhého typu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup