Rybaření = tichý sport, působící blahodárně na lidské tělo i psychiku

Každý rok jsem vystěhoval celý byt a dal se do malování. Jednoho dne ke mně přišla otrávená manželka, která třímala v jedné ruce kbelík s vodou a v druhé hadr, s prosbou, zda bych nemohl pověsit každoroční malování na hřebík a věnovat se třeba rybaření. Nápad to nebyl špatný. Už druhý den jsem vyrazil k vodě a tichému sportu jsem ten den zcela propadl.“ Dnešní příspěvek jsme záměrně začali příběhem 42 letého Martina, který se rybaření věnuje již bezmála deset let.

Rybaření jako balzám pro duši i tělo

Pokud vy sami patříte do komunity aktivních rybářů nebo o tomto sportu vážně uvažujete a právě vybíráte vhodné rybářské potřeby, máme pro vás rovnou několik důvodů, které vás přesvědčí o tom, že jde o správnou volbu. Ono takové posedávání u rybníka s pruty a vonícími návnadami, ve stínu vrby, s výhledem na klidnou hladinu, která působí během bezvětří jako čarokrásné zrcadlo, má na naše tělo i psychiku spoustu pozitivních účinků, o kterých jste možná ani nevěděli.

Zelená uklidňuje

Zelená barva má vzácnou schopnost uklidňovat naši mysl a psychiku. Potřebujete-li si uspořádat myšlenky nebo učinit závažnější rozhodnutí, vydejte se k vodě a nechte se obklopovat přírodou, která hraje všemi odstíny zelené. Během přípravy boilies a dalších návnad hoďte očkem po okolních krásách a všechny splíny budou ty tam.

Zásoba hormonu štěstí

Je vědecky dokázáno, že pobyt na čerstvém vzduchu, u vody a na sluníčku podporuje vyplavování hormonu štěstí – serotoninu. Pokud se tedy cítíte bez energie, nálady a životního elánu, je to ta správná chvíle, proč sbalit právě zakoupené boilies, pruty, navijáky a vydat se k nejbližšímu revíru. Uvidíte, že po návratu domů z vás bude zcela nový člověk. Potřebujete snad další důvody, proč zamířit k vodě ještě dnes?



Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup